India

India

India blijft een grote speler op het gebied van IT-outsourcing, een continue focus op R&D en het enorme potentieel aan aanbod van gekwalificeerd personeel stelt India in staat om gestaag te groeien, India’s aandeel in de wereldwijde outsourcing markt is ongeveer 55%.

Deze cijfers tonen aan dat India erin geslaagd is om zijn positie als wereldleider op het gebied van outsourcing te behouden, ondanks de financiële ellende door de economische crisis en een meer en meer toenemende concurrentie op de markt.

India’s succesverhaal begon eind jaren tachtig, lage lonen en het Engels als officiele taal maakte het land aantrekkelijk voor buitenlandse bedrijven om hun ontwikkelingswerkzaamheden uit te besteden. De competitiviteit van India en het momentum dat het land te pakken heeft is enorm bemoedigend. Om het doel als wereldleider op IT gebied vast te houden, zal India in toenemende mate behoefte hebben aan een veilige en beveiligde digitale economie dat het vertrouwen van de overheid, het bedrijfsleven en de burgers geniet. De beleidsmakers in India zien deze kans en nemen lange termijn stappen en investeringen om de ontwikkeling van de IT-industrie te garanderen.

India heeft zich ten op zichte van concurrerende landen sterker ontwikkeld en hierdoor een stijging van 10 plaatsen weten te bewerkstelligen op de BSA wereldranglijst voor IT-concurrentiekracht 2011 en hierdoor zich weer bewezen als sterk IT land. De outsourcing markt toont trends voor de toekomst, waar fusies tussen grote Indiase IT-dienstverleners en de gevestigde outsourcers in andere concurrerende landen, waarbij de Indiase bedrijven de ‘opkopers’ zijn. Dit zal ervoor zorgen dat Indiase outsourcing-bedrijven ook in de toekomst als de wereldleiders op het gebied van outsourcing zich zullen laten gelden.