Turkije

Turkije

Turkije mikt tegen 2023 op 1 miljoen ict’ers, een ict-markt ter waarde van 160 miljard dollar en een high-tech export goed voor 30 miljard dollar. Vandaag de dag is Turkse IT markt goed voor 19,7 miljard Euro.

Volgens de Turkse Informatica Industrie Organisatie is Turkije s’werelds zevende grootste internetmarkt met ruim 27 miljoen Facebook-gebruikers (4e in de wereld) en 32 miljoen internetgebruikers. Er zijn 25 miljoen hoog opgeleide jongeren.

Turkije doet het economisch goed, de cijfers van het eerste kwartaal 2011 geven aan dat Turkije hard aan het groeien is, de groei kwam uit op 11 procent, waarmee Argentinie (9.9%) en China (9.7%) naar een tweede en respectievelijk derde plek werden verwezen. Turkije heeft met deze overtuigende cijfers de snelst groeiende economie ter wereld. Ook het voorgaande jaar liet Turkije indrukwekkende cijfers zien, de economie groeide in 2010 gemiddeld meer dan 8 procent. Bijna geruisloos te midden van de crisis bij de Griekse buren ontpopt Turkije zich na decennia economisch wanbeheer tot dé opkomende markt in de Europese achtertuin. Turkije wordt nu al het China van Europa genoemd.