Goede resultaten handelsmissie India

“InShoring Pros boekt goede resultaten tijdens handelsmissie naar India”
InShoring Pros ging afgelopen week mee met de economische missie naar India onder leiding van minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen en heeft haar bedrijfspartnernetwerk kunnen uitbreiden met sterke en gespecialieerde ICT-bedrijven.

InShoring Pros was het enige bedrijf uit de ICT-sector dat vanuit Nederland meeging en kon rekenen op veel belangstelling van Indiase bedrijven. InShoring Pros richt zich op software ontwikkelbedrijven met tussen de 300 en 500 software ontwikkelaars in vaste dienst die succesvol zijn, een sterk specialisme en veel ervaring met de oplevering van complexe projecten aan westerse A-merk klanten hebben. InShoring Pros biedt voor deze bedrijven een poort naar Europa door voor alle betrokken partijen de culturele verschillen te overbruggen.

Edgar Kiwiet, de directeur van InShoring Pros, legt uit: “We zoeken continue naar de 20% beste software ontwikkelingsbedrijven met een sterk specialisme. We richten ons voornamelijk op bedrijven met tussen de 300 en 500 software ontwikkelaars die tenminste een jaar of 10 bestaan. Dit zijn bedrijven met een sterke staat van dienst en met veel ervaring in het opleveren van complexe projecten voor met name Amerikaanse bedrijven. De kwaliteitsverwachtingen zijn daar hoog en het is noodzakelijk om met de meest recente technologieen en architecturen te werken. Amerika is altijd een stuk voor op de rest van de wereld en die kennis en ervaring hebben wij door onze samenwerking beschikbaar voor Nederlandse bedrijven”.

Een handelsmissie wordt erg goed voorbereid door AgentschapNL, de ambassades, consulaten en geliëerde onderzoeksburo’s. Zo wordt uit een enorm aanbod van potentiële business partners een strenge voorselectie gedaan en worden uiteindelijk afspraken gemaakt met gemiddeld zo’n 4 tot 6 bedrijven per dag. Door sommige bedrijven word je uitgenodigd om ook hun kantoor en ontwikkelafdelingen te komen bezoeken. Hierdoor krijg je in korte tijd een goede indruk van een bedrijf. Kiwiet: “Ik ben erg tevreden met de voorselectie van potentiële bedrijfspartners. Wij zijn op zoek naar een heel specifiek bedrijfsprofiel en het bespaart ons erg veel tijd door met zo’n handelsmissie mee te gaan. Wij hebben ons eigen aanbod nu uit kunnen breiden met tenminste 1500 software ontwikkelaars die behoren tot de beste in hun klasse. Software ontwikkelaars die we in kunnen zetten in de Nederlandse markt bovenop ons al bestaande aanbod van 4000 ontwikkelaars. Ik ben erg tevreden met het resultaat.”

Nederlandse middelgrote bedrijven kunnen via InShoring Pros profiteren van hoogkwalitatieve software ontwikkeling uit het buitenland. Met InShoring is het nu ook voor kleine en middelgrote bedrijven (MKB-plus) in Nederland mogelijk om te profiteren van hoog kwalitatieve software ontwikkeling. Ook als het om lage volumes gaat, bijvoorbeeld al bij de inzet van een of enkele software ontwikkelaars op afstand.

Kiwiet: “Iedereen begrijpt de voordelen van het werken met ervaren software ontwikkelaars uit het buitenland. De cultuurverschillen worden echter vaak onderschat. Veel mensen komen van een koude kermis thuis, terwijl dat niet nodig is. We zijn ons bedrijf gestart vanuit persoonlijke frustratie, omdat we uit eigen ervaring weten hoe het beter moet en kan. Met InShoring bieden we nu het ideale model dat ervoor zorgt dat alle kwaliteits- en doorloopverwachtingen goed gemanaged worden. Vooral ook bij kleine en middelgrote projecten. Je profiteert van wereldwijde kennis en ervaring, zonder dat je hiervoor een eigen ontwikkelcentrum in het buitenland hoeft op te richten. Maximale flexibiliteit en toegang tot kennis volgens Nederlandse kwaliteitsnormen en doorlooptijden”.

Over InShoring Pros: InShoring Pros koppelt Europese bedrijven aan hoogopgeleide, ervaren software-ontwikkelaars uit landen zoals Turkije, India, Sri Lanka en Rusland. Door de tussenkomst van een biculturele, tweetalige Technische Coördinator, die op locatie bij de Nederlandse klant fungeert als aanspreekpunt kunnen Nederlandse bedrijven profiteren van wereldwijde expertise en knowhow alsof het door een Nederlandse expert geleverd wordt. Ervaren software ontwikkelaars in JAVA, PHP, .NET, iOS, Android, Windows Phone, SAP, Oracle, MySQL, VMware, NopCommerce, Magento, Hybris, Intershop en Mendix. Tevens op maat gemaakte oplossingen voor Mobile, eCommerce en Cloud diensten. Meer informatie? Bel ons direct op: +31 88 467 467 4 (+31-88-INSHORE).