InShoring Pros versterkt management team met Maikel Kok als Commercieel Directeur

Maikel Kok

Human capital innovator InShoring Pros zet volgende stap om Europese markt te veroveren

Het Nederlandse bedrijf InShoring Pros, dat met een innovatief concept software-ontwikkelaars aanbiedt uit landen met een snel groeiend aantal hoogopgeleide professionals, slaat de handen ineen met Maikel Kok.

De oud mede eigenaar van Bridge Outsourcing en voormalig Nearshore Expert van NetRom Software is gespecialiseerd in Far-, Near-, Off- en InShore Software development.

Maikel Kok, die als NearShore Expert een grote bijdrage leverde aan de opkomst van NearShore software development in Nederland, wordt aandeelhouder van InShoring Pros. Laatstgenoemde gaat zich richten op de Nederlandse markt, waar zowel InShoring Pros als Kok een grote, groeiende behoefte aan hoog gekwalificeerd ICT-personeel voorziet.

InShoring Pros koppelt Europese bedrijven aan hoogopgeleide, ervaren software-ontwikkelaars uit landen zoals Spanje, Turkije, India, Sri Lanka en Rusland. Door de tussenkomst van een biculturele, tweetalige Technische Coördinator, die op locatie bij de klant fungeert als aanspreekpunt, worden communicatieve en culturele problemen voorkomen. Kok gelooft heilig in het concept: “Ik ben erg blij dat ik de mogelijkheid krijg om het management van InShoring Pros te mogen versterken. Als voormalig directielid van Bridge weet ik als geen ander wat betrouwbare, professionele software-ontwikkelaars waard zijn. En nog meer wat de waarde van goede en vlekkeloze inhoudelijke communicatie is. Het is met InShoring mogelijk om samen met onze klanten op een goede manier ‘Agile’ software te ontwikkelen en daarbij ook nog eens gebruik te maken van het internationale hoogopgeleide potentiëel aan ervaren software ontwikkelaars. InShoring Pros geeft toegang tot de 20% beste software-architecten en ontwikkelaars in de markt, zowel lokaal als internationaal”

InShoring Pros: ‘De perfecte oplossing’?
Kok had als NearShore Expert een belangrijk aandeel in de opkomst van Nearshore Software ontwikkeling en is vastbesloten dit succes met InShoring Pros door te zetten. In zijn vorige loopbaan ontdekte hij al snel hoe belangrijk het voor snel groeiende bedrijven is om te beschikken over voldoende gekwalificeerd en ervaren ICT-personeel. Kok is ervan overtuigd dat de werkwijze van InShoring Pros de perfecte oplossing biedt voor bedrijven die op zoek zijn naar hoogopgeleide, ervaren en relatief goedkope software-ontwikkelaars die bovendien snel inzetbaar zijn. Met name het InShoring-concept verandert de spelregels vindt Kok: “Dankzij het vernieuwende hybride business-concept van InShoring Pros zijn we in staat om tegen bijzonder scherpe tarieven te voldoen aan de groeiende vraag naar deskundige ontwikkelaars in Europa. Met onze lokale Nederlandstalige Technische Coördinatoren als inhoudelijke sparring-partners en adviseurs voor onze klanten, kunnen we snel inspelen op actuele behoeften en veranderende wensen bij onze klanten. Dit is echt vernieuwend ten opzichte van de meeste spelers in deze markt. Ik kan niet wachten om onze continue groeiende klantenkring hiervan te laten profiteren”.

We vergroten de slagkracht van onze klanten binnen Europa
CEO Edgar Kiwiet van InShoring Pros steekt zijn enthousiasme over de samenwerking niet onder stoelen of banken: “Ik verwacht dat de ambitie, het inzicht en het omvangrijke zakelijke netwerk van Maikel een extra boost zullen geven aan het succes van InShoring Pros. Deze overeenkomst past perfect in ons streven om snel en op verantwoorde wijze te groeien binnen Nederland en Europa. Op dit moment zijn we ook actief in Scandinavië en voeren we de eerste gesprekken in Duitsland. Met ons concept hefbomen we de kennis van onze klanten en versterken we hun slagkracht en stellen we ze in staat om grotere stappen te nemen dan hun concurrenten. Maikel is als geen ander in staat om deze voordelen vanuit zijn eigen ervaring over de bühne te brengen”.

Veelbelovende ontwikkelingen
InShoring Pros zette in de afgelopen maanden wederom grote stappen. Naast de lancering van de oplossinglijnen Mobile Pros, eCommerce Pros en Cloud Pros, is InShoring Pros ook strategisch en global business partner voor Mendix geworden. Eind vorig jaar was Kiwiet in gezelschap van minister Ploumen naar India afgereisd, wat resulteerde in 3 nieuwe Indiase partners, vier Nederlandse klanten en een nieuw marktsegment. Binnenkort volgt de lancering van de nieuwe DutchPack all-in-service-formule voor MKB webwinkels.