Een kantoor is zó 1900

InShoring Pros is één van de eerste bedrijven die zich heeft ingeschreven bij het Amsterdam Art Center voor flexibele kantoorruimte. Het Amsterdam Art Center verenigt het creatieve met het zakelijke. Het is een inspirerende omgeving die geheel aansluit bij de de bedrijfscultuur en doelstellingen van InShoring Pros.

InShoring Pros biedt Nederlandse bedrijven toegang tot wereldwijd ICT toptalent. Met een een vernieuwend en innovatief bedrijfsmodel worden hooggekwalificeerde ICT software ontwikkelaars en oplossingen beschikbaar gemaakt voor de Europese markt. Door de tussenkomst van een biculturele, tweetalige Technische Coördinator die op locatie bij de Nederlandse klant fungeert als aanspreekpunt, kunnen Nederlandse bedrijven profiteren van wereldwijde expertise en knowhow alsof het door een Nederlandse expert geleverd wordt. Met productielokaties in India, Turkije en Oost Europa wordt de software ontwikkeling vanaf de Nederlandse klantlokatie aangestuurd door medewerkers van InShoring Pros. InShoring Pros heeft nu het Amsterdam Art Center als uitvalsbasis in Nederland gekozen.

Genetwerkt werken. De arbeidsmarkt is fundamenteel aan het veranderen. Zowel de demografische trends als de nieuwe mogelijkheden die ontstaan door moderne communicatie-middelen maken het noodzakelijk om op andere manieren te gaan samenwerken. Edgar Kiwiet, directeur van InShoring Pros, licht toe: “Toen we InShoring Pros gestart zijn hebben we onderkend dat de markt fundamenteel aan het veranderen is. Een toename van het aantal ZZP’ers en steeds meer tijdelijke projectteams met relevante experts voor een bepaalde situatie. Ook een groeiende hoog opgeleide bevolking die individueel en zelfstandiger steeds autonomer kan en gaat opereren. Vooral de uitstekende ICT infrastruktuur maakt het mogelijk om vanaf vrijwel elke plek in Nederland te werken. En tel daarbij ook nog eens een groeiend tekort aan hoog gekwalificeerd ICT personeel om de vele ideëen uit te werken bij op. Er verandert werkelijk iets in onze manier van werken en het genetwerkt werken houdt niet op bij de Nederlandse grens.”

Werken 3.0. Met een innovatief bedrijfsmodel biedt InShoring Pros toegang tot een enorm potentieel aan software ontwikkelaars vanuit India, Turkije en Oost Europa. Kiwiet: “Wij bieden een soort ‘detachering op afstand’ op een manier waarop culturele en taalverschillen overbrugd worden, zodat het gewoon lijkt of je zaken doet met een Nederlands bedrijf met Nederlandse medewerkers. Het gaat net wat verder dan het veelbesproken Nieuwe Werken of Werken 2.0. Het is ook niet helemaal vergelijkbaar omdat mensen in onze buitenlandse productie lokaties wel degelijk in vaste teams op een kantoor werken. Maar daarentegen zijn onze Nederlandse Sales Consultants en Technische Coördinatoren wel kantoorloos en werken dan weer van de ene lokatie en dan weer vanaf een andere. Altijd bij onze klanten op kantoor. Het is een verdergaande en hybridere variant van anders werken dat de voordelen van ‘vroeger’ en ‘nu’ combineert. Wij noemen het dan ook Werken 3.0”.

Hyperflexplek. Kiwiet “Helemaal onafhankelijk en los van elkaar werken werkt natuurlijk ook niet. De mens is een sociaal wezen dat ook vooral in teamverband het meest optimaal werkt en presteert. Er zijn ook situaties dat je intern even wilt afstemmen of dat je met een één of meerdere klanten om tafel wilt in een aparte omgeving. Dus je hebt wel een ‘landingsplek’ nodig. En dan het liefst een omgeving die je even los haalt van je dagelijkse omgeving, een inspirerende omgeving. Maar wel een omgeving die professioneel en zakelijk is. Deze omgeving hebben we gevonden in het Amsterdam Art Center. Daar hebben we ook de mogelijkheid om brainstormsessies, inspiratiesessies en zelfs conferenties te organiseren. Een fantastische professionele mix van uitersten en lekker afwijkend van het traditionele en gebruikelijke. Past prima bij wie InShoring Pros is en bij hoe wij de ontwikkelingen in de markt zien. Je zou het een hyperflexplek kunnen noemen. Echt iets van deze tijd en voorbereid op de toekomst.”

Peter Maasdam is de directeur en eigenaar van het Amsterdam Art Center. Maasdam: “Get inspired, let’s meet”: deze quote dekt voor mij heel veel van de lading van waar het ons om gaat. Natuurlijk weet je als ondernemer niet altijd in welke richting je het zoeken moet, zeker niet in deze tijd. Maar in de mix van een creatieve omgeving, business workshops en kantoorruimte, lag wat. En als je dan je kans ziet is het doorpakken. Dit is wat we met de ontwikkeling van het Amsterdam Art Center gedaan hebben. Tijdens het jaar verbouwen wisten we al dat we goed zaten. Iedereen die zag waar we mee bezig waren reageerde direct laaiend enthousiast. InShoring Pros heeft een innovatief bedrijfsconcept en een bepaalde visie over hoe een kantoor anno 2013 er uit zou moeten zien. Het Amsterdam Art Center biedt precies aan waar ze naar op zoek zijn. De link tussen ons was dan ook snel gelegd.”

Over het Amsterdam Art Center:
Een inspirerende omgeving voor flexwerken, conferenties en workshops. Bekijk voor meer informatie www.amsterdamartcenter.nl

Over InShoring Pros: InShoring Pros koppelt Europese bedrijven aan hoogopgeleide, ervaren software-ontwikkelaars uit landen zoals Turkije, India, Sri Lanka en Rusland. Door de tussenkomst van een biculturele, tweetalige Technische Coördinator, die op locatie bij de Nederlandse klant fungeert als aanspreekpunt kunnen Nederlandse bedrijven profiteren van wereldwijde expertise en knowhow alsof het door een Nederlandse expert geleverd wordt. Ervaren software ontwikkelaars in JAVA, PHP, .NET, iOS, Android, Windows Phone, SAP, Oracle, MySQL, VMware, NopCommerce, Magento, Hybris, Intershop en Mendix. Tevens op maat gemaakte oplossingen voor Mobile, eCommerce en Cloud diensten. Meer informatie? Bel ons direct op: +31 88 467 467 4 (+31-88-INSHORE).