Samenwerking InShoring Pros & TSE Promotion

TSE Promotion Tobias EdströmTSE Promotion Tobias Edström

TSE Promotion Tobias Edström

InShoring Pros, dat met een innovatief concept software-ontwikkelaars aanbiedt uit landen met een snel groeiend aantal hoogopgeleide professionals, slaat de handen ineen met TSE Promotion. De Zweedse onderneming wordt geleid door voormalig Spotify-topman Tobias Edström en is gespecialiseerd in business development.

Edström, die als commercieel directeur een grote bijdrage leverde aan de opkomst van de digitale streaming muziekservice Spotify, wordt aandeelhouder van het nog op te richten InShoring Pros Nordics. Laatstgenoemde gaat zich richten op Zweden, Noorwegen, Denemarken, Finland en IJsland, waar zowel InShoring Pros als TSE een grote, groeiende behoefte aan ICT-personeel voorziet.

InShoring Pros koppelt Europese bedrijven aan hoogopgeleide, ervaren software-ontwikkelaars uit landen zoals Turkije, India, Sri Lanka en Rusland. Door de tussenkomst van een biculturele, tweetalige Technische Coördinator, die op locatie bij de klant fungeert als aanspreekpunt, worden communicatieve en culturele problemen voorkomen. Edström gelooft heilig in het concept: “Ik ben erg blij dat ik de mogelijkheid krijg om InShoring Pros in Scandinavië te introduceren. Als voormalig directielid van Spotify weet ik als geen ander wat betrouwbare, professionele software-ontwikkelaars waard zijn. Dankzij dit concept zijn we in staat om tegen bijzonder scherpe tarieven te voldoen aan de groeiende vraag naar deskundige ontwikkelaars en programmeurs in Noord-Europa. We kunnen bovendien snel inspelen op actuele behoeften.”

InShoring Pros: ‘the next big thing’ na Spotify?
Edström had als commercieel directeur een belangrijk aandeel in de opkomst van Spotify en is vastbesloten dit succes met InShoring Pros Nordics te herhalen. In zijn tijd bij Spotify ontdekte hij al snel hoe belangrijk het voor snel groeiende bedrijven is om te beschikken over voldoende gekwalificeerd en ervaren ICT-personeel. Edström is ervan overtuigd dat de werkwijze van InShoring Pros de perfecte oplossing biedt voor bedrijven die op zoek zijn naar hoogopgeleide, ervaren en relatief goedkope software-ontwikkelaars die bovendien snel inzetbaar zijn.

Extra boost
CEO Edgar Kiwiet van InShoring Pros steekt zijn enthousiasme over de samenwerking niet onder stoelen of banken: “Ik verwacht dat de ambitie, het inzicht en omvangrijke zakelijke netwerk van TSE Promotion een extra boost zullen geven aan het succes van InShoring Pros. Deze overeenkomst past perfect in ons streven om snel en op verantwoorde wijze te groeien binnen Europa. Zo willen we binnen afzienbare tijd ook in Duitsland voet aan de grond krijgen. Tobias zal nauw worden betrokken bij de uitbreiding van dit vernieuwende concept, niet in de laatste plaats vanwege zijn uitstekende communicatieve vaardigheden.”

Veelbelovende ontwikkelingen
InShoring Pros zette in de afgelopen maanden al enkele grote stappen. Zo bezocht Kiwiet, onder meer in het gezelschap van premier Rutte, eind vorig jaar Turkije. Daar zette hij zijn handtekening onder een overeenkomst waarmee InShoring Pros een beroep kan doen op professioneel en ervaren ICT-personeel uit Turkije. Daarnaast heeft InShoring Pros inmiddels een eerste Zweeds-Indiase Technische Coördinator geworven, die zich gaat richten op klanten in de regio Stockholm.