Samenwerking InShoring Pros & Turkse Science Parks

Ondertekening-contract-TBDG-InShoring-Pros

Ondertekening contract InShoringPros & TBDG

InShoring Pros en de Turkse overkoepelende organisatie van Science Parks TGBD tekenen een contract tot verregaande samenwerking met betrekking tot de uitwisseling van kennis en personeel in aanwezigheid van Premier Mark Rutte en Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen.

InShoring Pros zet wereldwijd ICT top talent in voor Nederlandse bedrijven. Dit doet InShoring Pros met een vernieuwend bedrijfsmodel waarbij we bij onze Nederlandse klanten op hun kantoor een tweetalig en bi-cultureel technisch aanspreekpunt bieden. Deze Technische Coördinatoren zijn vertrouwd met zowel de Nederlandse taal en cultuur als ook die van onze aanbodlanden, waaronder Turkije.

De overkoepelende organisatie van Turkse Science en Technology Parks TGBD (Teknoloji Gelistirme Bolgeleri Dernegi) stelt zich ten doel om de communicatie, samenwerking en uitwisseling van kennis en werkwijzes te bevorderen tussen de Turkse Science en Technology Parks. Deze organisatie is in augustus 2010 opgericht en vertegenwoordigt het merendeel van de bijna 40 Turkse Science en Technology Parks.

Vanuit ons partnership wordt gestart met de volgende gezamenlijke intiatieven:

Technology Transfer Office – Academy
Kennisoverdracht over de bouw van eCommerce webshops, Mobile Apps, Cloud Services en over het effectief werken in geografisch verspreide internationale teams.
Dit schept een ‘Brain Gain’ voor de lokale Turkse bedrijfsector, met kennis vanuit Nederland. Voor InShoring Pros en haar klanten creëert dit initiatief een extra reservoir van snel inzetbaar ICT top talent voor de Nederlandse markt.

InShoring – Top Talent Program
Dit initiatief stelt ICT top talent, werkzaam bij bedrijven die gevestigd zijn in een Science/Technology Park, in staat om internationale werkervaring op te doen. Een bedrijfsmatig vervolg op de huidige “international student exchange programs”, dat past in de stimuleringsvisie van de Turkse Science en Technology Parks. Voor InShoring Pros betekent dit de directe toegang tot ervaren ICT-personeel, inzetbaar voor de Nederlandse markt.

Local Liaison Offices – InShoring Pros
Binnen elk Science/Technology Park een lokale vertegenwoordiging van InShoring Pros geleid door administratief personeel van de betreffende Science/Technology Parks. Dit voor een effectieve informering aan en selectie van gekwalificeerde software dienstverlenings-bedrijven die als leverancier van InShoring Pros de Nederlandse markt willen betreden.

TGBD en InShoring Pros zijn zeer ingenomen met de verregaande samenwerking en kijken uit naar een gezamenlijke en succesvolle toekomst.