Over ons

Het Bedrijf
InShoring Pros is een jong en dynamisch bedrijf dat software ontwikkelaars aanbiedt uit opkomende landen met een snel groeiend potentieel aan hoog opgeleide professionals. Met de beschikbare technieken van dit moment is met software development veel meer te bereiken op afstand en dankzij social media kunnen ontwikkelaars in deze opkomende landen veel efficiënter worden aangestuurd.

Inshoring Pros biedt toegang tot deze software ontwikkelaars, zonder dat u te maken heeft met taal en cultuurverschillen. Dit doet InShoring Pros met het unieke Inshoring concept, waarbij u met een lokaal Nederlands contract en via een lokaal Nederlands Technische Coordinator gebruik maakt van deze expertise en software ontwikkelaars die werken bij gevestigde lokale bedrijven in diverse landen. Op dit moment heeft InShoring Pros overeenkomsten met professionele bedrijven in Sri Lanka en Turkije. Deze landen zijn toegetreden tot de top 30 van de landen die Gartner voor 2010 en 2011 waardeert als de beste landen voor het leveren van software-ontwikkeling en diensten.

Management

Edgar Kiwiet: Edgar heeft meer dan 23 jaar ervaring in de ICT- en Internet-sector. Hij heeft dit gedaan in zowel technisch-inhoudelijke en in leidinggevende posities. Deze bedrijven varieerden van ontwikkeling van maatwerk-software en ontwikkeling van product-software tot business consulting, e-commerce en de detachering van software ontwikkelaars. Edgar heeft naast detachering veel ervaring met Fixed Price Project Management voor ICT- en Internet-applicaties en met het uitbesteden van werk naar landen in het verre oosten. Bedrijven waar hij voor gewerkt heeft zijn onder andere IBM Global Services, Data Sciences, Agency.com, Norman, Media Republic, Eccky en Eperium. Sinds 2003 is Edgar ook succesvol als interim manager en weet als geen ander waar de problemen en behoeften van bedrijven liggen op het gebied van automatisering en organisatie.

Jan Peters: Jan is gestart als commercieel medewerker bij Planhold Computers; vervolgens voor Ingram Micro gaan werken als account manager, om daarna als product manager verantwoordelijk te zijn voor HP Netservers, Persoft, CA en APC. Hier werd hij door APC gevraagd als channel manager, verantwoordelijk voor Distributeurs, Catalogie, en E-tailers in de Benelux, met veel contacten in het verre oosten. Jan is daarna voor Norman/SHARK gaan werken als dealer manager, waar hij naast de netwerkbeveiliging oplossingen ook verantwoordelijk was voor een Biometrisch USB product uit Maleisië. Vanuit zijn eigen organisatie E-quipment BV richt Jan zich nu zelfstandig op het beschermen van (mobiele) data en Biometrische authenticatie. Hierbij heeft Jan te maken met zowel Nederlandse afnemers als buitenlandse leveranciers voor zowel producten als dienstverlening. Jan is een commercieel gedreven ondernemer die als geen ander de behoefte van een klant in Nederland kan invullen met beschikbare expertise uit het verre en nabije oosten.
Peter Mayer: Peter heeft meer dan 25 jaar ervaring in de ICT verkoop en ICT Logistiek . Hij heeft leidinggevende functies gehad in sales, customer support en logistiek.  Bedrijven waar hij voor gewerkt heeft zijn onder andere Apple Computer Europe en Ingram Micro Europe.  Naast vele advies functies is Peter directeur van de Nederlandse vestiging van Bluecorp, een Belgische bedrijf dat IT specialisten verhuurd uit Sri Lanka. Deze ervaring en achtergrond is een perfecte match voor InShoring Pros.

Visie
Wij geloven dat als gevolg van demografische trends in Europa in combinatie met verdergaande technologische ontwikkelingen er een groot tekort aan goed gekwalificeerde software ontwikkelaars zal ontstaan, die niet meer ingevuld zal kunnen worden door lokale mensen, of alleen maar tegen heel hoge kosten met een groot continuiteitsrisico.

InShoring Pros gelooft dat het antwoord ligt in het hier lokaal inzetten van de hoog opgeleide ontwikkelcapaciteit van de opkomende landen, niet in het uitbesteden van hele afdelingen en bedrijven naar die landen. Door de verantwoordelijkheid en besturing in Europa te houden. Door InShoring in plaats van offshoring, outsourcing of nearshoring.

Filosofie
Wij willen de wereldwijde uitwisseling van kennisstromen en expertise faciliteren.

Wij bestaan niet om bestaande lokale banen te laten vervangen, maar om tekorten aan hoogwaardige capaciteit aan te vullen.

Wij willen het verlengstuk van de lokale organisaties zijn waarin we deze schaarste in hoogwaardige ontwikkelcapaciteit oplossen met extra flexibiliteit tegen lage prijzen. Wij zijn de deur en de gang naar de productie-afdeling die toevallig een eind verder op ligt.

Dit kan dus ook interessant zijn voor de kleinere ondernemer, zelfs freelancers, die meer werk zouden kunnen afleveren met behoud van de eigen marges.

Voor de bedrijven in opkomende landen, met eigen software ontwikkelingspersoneel, willen wij de toegangspoort zijn naar onze lokale markten. De lokale voordeur en voorkamer van hun bedrijf in Europa.

Wij lossen ook voor hun het communicatie-vraagstuk op en dragen zorg voor de juridische aspecten van het zakendoen in een andere markt en borgen dat de betaling plaatsvindt.

Bovendien zorgt ons salesteam voor een continue aanvoer van opdrachten zodat de continuiteit van werk gewaarborgd blijft in voor de personeelsleden in vaste dienst.

Missie
Wij stellen ons tot doel om het aanbod te verzamelen in landen buiten Europa dat past bij de huidige lokale actuele behoeften aan expertise en ontwikkelcapaciteit.

Wij bieden Europese bedrijven toegang tot deze expertise via een lokaal Europees contract en via een lokaal Europees aanspreekpunt. Wij zijn de toegangspoort en verlengstuk binnen Europa naar deze capaciteit in onze aanbodlanden.

Als lokaal aanspreekpunt vormen wij de brug tussen onze Europese klanten en de ontwikkelcapaciteit in het aanbodland. Ons doel is om geen onnodige kosten verloren te laten gaan door communicatie en interpretatieverschillen veroorzaakt door verschillen in taal, cultuur, werkwijze en specificatie.

Onze klanten definieren de specificaties en zijn in control van het project management. Wij vormen de brug naar de expertise en capaciteit uit het aanbodland, die hier lokaal wordt ingezet, maar zijn niet de project managers. Via ons besteden onze klanten expertise in, ze besteden via ons geen projecten uit.

Wij stellen ons tot doel om onze toegevoegde waarde te leveren als onderdeel van onze uurtarieven. Dus onafhankelijk van het aantal afgenomen ontwikkelaars door een klant. Je krijgt dus “part time” technische coordinatie.

De klant mag besluiten door onze toegevoegde waarde (en daarmee tarieven) te verhogen of zelf te leveren. Verhogen: (a) het tijdelijk (voor zover visa dat toelaten) ‘invliegen’ van expert (b) het part-time of full-time aanwezig te hebben van onze technische coordinator binnen haar bedrijf. Verlagen: (c) het zelf uitvoeren van technische coordinatie.